2015. március 27., péntek

Idei első

Üdvözöllek ismét!

Legutolsó bejegyzésem óta már egy évszak is eltelt. Hát most összegezve pótlom az elmaradásomat. A tél folyamán többször is kirándultunk Dömörkapunál, a patak mentén. Ebben az időszakban jégformákra vadászok, mert rendkívül változatos formációkat tud létrehozni a természet. Csak meg kell látni őket.

Loch Ness-i szörny
Vallomás
Jégbe zárt univerzum
Jégrajz
A téli madarászatok alkalmával is kattintottam néhányat.
Pocok lesen
Idén sem maradhatott el a - mára már hagyománnyá vált - Csáfordjánosfán tett tavaszi kirándulás. Sajnos az idő nem kedvezett. Semmi fény nem volt, de a látvány így is lenyűgözött. Remélem jövőre már  napfelkeltében ébrednek a tavaszi tőzikék és Duna-völgyi csillagvirágok.
Tőzike-álom
Tavasz váró
Tiszta szívvel
Duna-völgyi csillagvirág - Scilla vindobonensis
Itthon, Szentendrén megtaláltam a jó májvirágos helyet. Amikor teljes virágzásban láttam őket, akkor fény nem volt, amikor fény volt, akkorra meg már többnyire elnyíltak. Egy jó barátom mondja mindig, ha most meg lenne minden akkor, minek jönnénk legközelebb? :D Úgyhogy a hely megvan, virágok meglesznek jövőre is, már csak fényre lesz szükség. De ez már a jövő tavasz feladata lesz.
Nemes májvirág - Hepatica nobilis
Életrevalók
Rejtett szépség
Erdő mélyén
Tavasz köszöntő  
A májvirágos fotózások alkalmával más tavaszi szépségekkel is össze lehet futni.
Salátaboglárka - Ficaria verna
Ibolya-álom

1 megjegyzés:

  1. Szép képek! Az a szentendrei májvirágos hely engem is érdekelne. Jövőre megmutathatnád, akár egy közös fotózás alkalmával...

    VálaszTörlés