2015. július 9., csütörtök

Kiállítás meg egyebek

Hát ez is eljött... Az első önálló kiállításom. Furcsa és egyben nagyszerű érzés volt kézbe vennem a fotóimat. Kiváló minőségben és profi hozzáállásal dolgoztak a nyomdában. Sokkal jobb érzés így a falon látni egy képemet, mint a monitoron nézve. Így nyer igazán értelmet a fotózás. Remélhetőleg sok ember meglátogatja majd a kiállítást, és mind látnak majd valami újat, amit eddig nem. Az első helyszín a Pásztói Múzeum, ahol nyár végéig tekinthető majd meg. Ezután még sok helyszín lesz, de azokról majd akkor essen szó, ha eljön az idejük.
Dr. Hír János nyitotta meg a kiállítást
(Fotó: Heltai Eszter)
 Apukámmal elmentünk két nappal a megnyitó előtt Pásztóra, hogy felrakjuk a képeket. A munka végeztével tettünk még egy rövid kitérőt a Mátrába. Út közben sok érdekes került a szemünk elé. Például öreg parlagi sas és darázs ölyv is. De érdekes lepke- és növényfajokat is láttunk.
Lonc-csüngőlepke - Zygaena lonicerae
Lonc-csüngőlepke - Zygaena lonicerae
Lesben
Piros madársisak - Cephalanthera rubra
 A tanév befejeződött, végeztem a vizsgáimmal. Hazaköltözés közben még megmutattam szüleimnek a Fertő-tó környékét. Megnéztük Fertőrákost, valamint elvittem őket Fertőújlak felé, ahol a vizesélőhely-rekonstrukciónál mindig lehet madarakat megfigyelni.

Nagy kócsag - Egretta alba
Már a madarak sem a régiek....
Liba land
Nyári lúd - Anser anser
Fehérgyűrűs csüngőlepke - Zygaena carniolica
Otthon a Pomázi-síkon jártam mostanában többször. Ahol csukokat szerettem volna fényképezni. A madarak mellett még rengeteg lepke és szitakötő is él a síkon.
Mezei albérlet
Sakktábla lepke - Melanargia galathea
Sakk-matt
Álom
Cigánycsuk - Saxicola torquata
Cigánycsuk - Saxicola torquata
Rozsdás, de nem a csuk
Eszteréknél kirepültek a házi rozsdafarkúak. Nálunk pedig a második fészekalj széncinege. Aminek nagyon örülök, mert tavaly csak az első költésük volt sikeres, és a második költés bezápult. Remélem ezt a szintet minden évben hozni fogják.
Tojó házi rozsdafarkú - Phoenicurus ochruros
Fiatal széncinege - Parus major

5 megjegyzés: