2016. május 21., szombat

Jártamban keltemben


Április 22-én, a Föld Napján nyílt meg fotókiállításom Zircen, a Bakonyi Természettudományi múzeumban. Egy nappal előtte elindultunk apával, hogy még útba tudjunk ejteni pár állomást. Reggel megálltunk a Dinnyési-fertőnél, majd elkanyarodtunk Tihany, és lenyűgöző bazaltsziklái felé is. Nagyon szép időnk volt szerencsére. Sok ürge szaladgált a napsütésben, és gyönyörű növények virágoztak. Ezután felmentünk Zircre, ahol elfoglaltuk a szállásunkat, majd délután felkerekedtünk, hogy túrázzunk egyet a Cuha-patak völgyében. Végül pedig a Fenyőfői ősfenyvest néztük meg, amiről már sokat hallottam az egyetemen.
Bazalttufa szika a Tihanyi Külső-tóval
Határsáv
Zöld gyík - Lacerta viridis
Bíboros kosbor - Orchis purpurea
Itthon is sokat jártam ki mostanában. Nagy örömre a Visegrádi-hegységben is láttam szalamandrát, ami kifejezetten ritka errefelé. Remélem itt is fennmaradásra képes populációt alkotnak majd. Megpróbálkoztam a vándorsólymok fotózásával is, amely félsikert hozott, mert lett róla képem, de nem olyan amit szerettem volna. Minden esetre meghatározó volt ennyire közelről a világ leggyorsabb madarát megfigyelni. Mivel az egyik kedvenc fajom, megpróbálok minél több időt tölteni a társaságukban.
Foltos szalamandra - Salamandra salamandra
Útonálló
Házi rozsdafarkú  - Phoenicurus ochruros
Vándorsólyom - Falco peregrinus
Vége lett az utolsó félévemnek is az egyetemen, már csak egy gyakorlati félév vár rám a szakdogaírás és védés, valamint az államvizsga előtt. Sokat jártam most a Fertő körül, valamint a Mosoni-síkon is. Rengeteg mindent láttam és fotózhattam amit még azelőtt nem sikerült. 
Feketelábú szitakötő - Gomphus vulgatissimus
Sordély - Emberiza calandra


A birkapásztor
Ugrópók
Erdei fülesbagoly család
Sasszárnyon
Parlagi sas - Aquila heliaca
A falu őrzője
A puszta óriás madara
Túzok bíborherében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése